Április 23-án ismét Mesztegnyő adott otthont a Somogy Megyei Nyugdíjas Szervezetek, Kistérségi Művészeti Találkozójának. A Művelődési Házban megtartott rendezvényre 16 együttes és egyéni fellépő jelezte részvételét. Városunkat a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája és a Szivárvány Nyugdíjas Egyesület képviselte. Ezen kívül fellépett még Bognár György, aki saját versét adta elő nagy sikerrel, Pintér József a Bajtársi Dalárda citerása – akinek magas színvonalú előadását méltán kísérte vastaps – és Markos Antal a Marcali Szivárvány Nyugdíjas Egyesület tagja, aki négy verset mondott el, köztük egy saját szerzeményt is, ami szintén elismerést váltott ki. Először Kövesdiné Panyi Antónia – a rendezvény fő szervezője, házigazdája – köszöntötte a megjelenteket, majd, Pethő László a Somogy Megyei Nyugdíjasok Szövetségének elnökhelyettese és Nagy László Péter Mesztegnyő község polgármestere mondott ünnepi köszöntőt.

Az előadás a helyi HONI Néptánccsoport két korosztályos csapatának fellépésével kezdődött, akik „Rábaközi és Kalotaszegi” táncot mutattak be. Ezután került sor az együttesek bemutatkozására. A Bajtársi Dalárda két csokrot adott elő, melyből a katonadal csokor külön erre az alkalomra készült. A bordal összeállítást Bognár György saját verse vezette be, mindkét fellépés elismerést kapott a közönségtől és a zsűritől is. A családias, jól megszervezett rendezvényen a helyiek, saját készítésű süteményekkel, pogácsával, szendvicsekkel, üdítővel, és finom vörös borral vendégelték meg a jelenlévőket, amit a fellépők saját készítményeikkel egészítettek ki. 

A zsűri elnöke: Gálné Jáger Márta a Somogy Megyei Honismereti Egyesület elnöke, tagjai: Árvai Ilona és Ziegelmheimné Nemecz Éva tanárnők voltak. A végső értékelésen nem volt könnyű dolga a zsűrinek, minden fellépőt külön – külön értékelt, elismerve az előadók munkáját, felkészültségét.