2017. augusztus 13-ra, ötödik alkalommal kapott meghívást a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája a Zalaapáti Katonadal Fesztiválra.

 

A színvonalas rendezvény nyolcadik alkalommal került megtartásra, amely ebben az évben is a községháza előtt felállított I. és II. világháborús emlékmű megkoszorúzásával vette kezdetét. Itt közreműködött a Székesfehérvári Helyőrségi Katonazenekar és ünnepi beszédet Mészáros Károly őrnagy, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársa mondott.

 

A rendezvény fővédnöke: Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.

 

Az ünnepségen, a koszorúzáson és a katonadal fesztiválon részt vett Dr. Papp Ferenc ezredes a HM. Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály, vezetője, Poprádi Zoltán ezredes a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zala Megyei vezetője, Dr. Horváth István r. ezredes a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője, Mészáros Károly őrnagy a Kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársa, valamint Vincze Tibor a település polgármestere.

 

A húsz együttes bemutatkozása előtt Dr. Papp Ferenc ezredes köszöntötte a nagyszámú érdeklődőket, helyi és környékbeli lakosokat, a fellépőket, majd megnyitotta a rendezvényt. A Marcali Bajtársi Dalárda utolsó fellépőként két, erre az alkalomra összeállított katonadal csokrot adott elő nagy sikerrel. A bemutató végén az ORFEUM Vándorszínpad fergeteges előadását tekinthette meg az érdeklődő közönség.

 

A rendezvényen egyenruha kiállítás, katonai gépjármű és fegyverbemutató, közelharc, önvédelmi bemutató is sok érdeklődőt vonzott.

 

Marcaliból is többen voltak kíváncsiak az eseményre, a fellépőket elkísérte a feleségek, hozzátartozók egy csoportja is. A jól szervezett, színvonalas jó hangulatú rendezvényt az idén is a meghívott együttesek közös műsora zárta.