Június 29-re, az I. világháborúban életüket vesztett Horvátkúti katonák felújított hősi emlékművének ünnepélyes átadására kapott meghívást a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája.

 

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Sütő László Marcali város polgármestere, Dr. Steinmecz Ádám országgyűlési képviselő, Huszti Gábor a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Mészáros Károly őrnagy a Kaposvári 4. Toborzó és érdekvédelmi Központ munkatársa, Puskás Béla a Somogy Megyei Temetkezési Kft. vezetője, Poprádi Zoltán ny. ezredes a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zala Megyei Szervezetének vezetője. Jelen voltak Marcali város intézményeinek és civil szervezeteinek vezetői és az érdeklődő helyi lakosok.

 

A Himnusz eléneklése után Dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselő nyitotta meg a megemlékezést, majd Dr. Sütő László polgármester emlékező gondolatai következtek. Ezután a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája I. világháborús katonadalokat énekelt és Papp Szabolcs plébános megáldotta az emlékművet. A következőkben az igényesen, szépen kialakított emlékmű koszorúzása következett, majd a Szózat és a Takarodó dallamaival ért véget a jól megszervezett ünnepség.