2018. augusztus 12-re, hatodik alkalommal, kapott meghívást a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája a Zalaapáti Katonadal Fesztiválra.

 

A színvonalas rendezvény kilencedik alkalommal került megszervezésre, amely ebben az évben is ünnepi szentmisével és a községháza előtt felállított I. és II. világháborús emlékmű megkoszorúzásával vette kezdetét. Itt közreműködött a Székesfehérvári Helyőrségi katonazenekar, ünnepi beszédet mondott Mészáros Károly őrnagy az MH 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ, érdekvédelmi részlegvezetője.

 

A szentmisén, a koszorúzáson és a katonadal fesztiválon részt vett Berta Tibor ezredes tábori lelkész, általános helynök, Ruzsics Ferenc Keszthely város polgármestere, Mészáros Károly őrnagy, érdekvédelmi részlegvezető, Vincze Tibor polgármester és Hegedűs Lóránt alpolgármester.

 

A tizenhat együttes bemutatkozása előtt Vincze Tibor polgármester köszöntötte a közönséget, helyi és környékbeli lakosokat, a fellépőket, ajándékot adott át a fesztivál szervezőinek, majd megnyitotta a rendezvényt. Mészáros Károly őrnagy átadta a MH Honvéd Vezérkar főnök kitüntetését Samu Zoltánnak, a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája vezetőjének. A bemutatkozó együttesek előtt a Honvéd Kaszinó Városi Színpad és a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar tartott bemutatót. A Marcali Bajtársi Dalárda külön erre az alkalomra összeállított új katonadal csokrot adott elő nagy sikerrel !

 

A rendezvényen az ólom figura öntő műhely, az egyenruha kiállítás, a katonai gépjármű és fegyver bemutató, és az ejtőernyő lobbantás is sok érdeklődőt vonzott. Marcaliból is többen voltak kíváncsiak az eseményre, a fellépőket elkísérte a feleségek, hozzátartozók egy csoportja is. A jól szervezett, színvonalas, jó hangulatú rendezvényt az idén is a meghívott együttesek közös műsora zárta, amit Illésné Bene Judit a Dalárda művészeti vezetője vezényelt le.