A Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája december 28-án tartotta a Civil Szervezetek Házában a hagyományos évzáró rendezvényét. A vidám, jó hangulatú összejövetelen a családtagok is jelen voltak, így együtt ünnepelhettünk, együtt eleveníthettük fel az év legfontosabb, legérdekesebb eseményeit, fellépéseit.

Samu Zoltán az együttes vezetője köszöntötte a megjelenteket és értékelte az éves munkát. Felelevenítette azt a 36 fellépést – ebből 13 Marcaliban és a városrészekben – melyet 18 településen teljesített az együttes. Kiemelte azon tagok munkáját, akik sokat tettek a Dalárda jó szerepléséért, folyamatos működéséért. Ezután az ajándékok átadása következett.

Dr. Mágenheimné Tóth Ildikó művészeti vezető szakmai szempontból értékelte az együttes tevékenységét, hozzátéve személyes élményeit, benyomásait. Lassú Sándor, a pénzügyi feladatokkal megbízott tagunk részletesen beszámolt a Dalárda anyagi-pénzügyi helyzetéről. Ezek után öt felszólaló következett, kiegészítve személyes gondolataival a Dalárda vezető értékelését.

Ebben az évben két katonadal fesztiválon vettünk részt, Székesfehérváron és Zalaapátiban, de sikeresen szerveztük meg – a Bajtársi Egyesülettel közösen – a Dalárda fennállásának 15. évfordulójára, 8 együttes részvételével a Kiss László Sportcsarnokban a dalos találkozót. Az ünnepi adventi, karácsonyi műsorunkat hat alkalommal, a 2019-es katonadal csokrunkat 11 fellépésen adtuk elő. Falunapokon szintén hat alkalommal szerepeltünk. Nagy élményt jelentett mindenki számára a Budapesti Stefánia Palotában való szereplésünk, ahol a 30 éves Gábor Áron Tüzér Bajtársi Egyesületet köszöntöttük két katonadal csokorral. Ebben az évben sem maradhatott el a családtagokkal szervezett kirándulásunk, melyet Somogyvár, Szenna, Várda környékén tettünk.

Összességében elmondható, hogy sikeres évet zárt a Marcali Bajtársi Dalárda.

A finom és bőséges vacsora elfogyasztása után baráti beszélgetés, zene, tánc zárta a jó hangulatú estét.