2022. 018. 13, 14,

Ezen a hétvégén is két fellépést tudhat maga mögött a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája. Az első utunk Somogyvámosra, a festői szépségű, közel 800 fős településre vezetett, ahol egy jó hangulatú „Falunapon” vettünk részt. A több, mint fél órás előadásban vidám katona és bordalokat adott elő az együttes.

A Marcali Bajtársi Dalárda eddigi tevékenysége során mindig meghatározó jelentőségű volt a „Zalaapáti Katonadal Fesztiválon” való részvétel.

Hosszú évek óta kiemelkedő kapcsolatot ápolunk Vincze Tiborral a település polgármesterével és a Németh Lajos vezette Zalaapáti Harmonika Zenekarral.

Idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg az eseményt, melyre húsz együttest hívtak meg. A rendezvényt katonai kiállítók, bemutatók, hagyományőrző egyesületek, és egyéb kísérő programok tették színesebbé. A Marcali Bajtársi Dalárda az idén is az utolsó előtti fellépő volt.

Az idén is, mint az elmúlt években, erre az alkalomra készült el a katonadal csokor, melyet új dalokkal színesítettünk. Szólót énekelt Bartsch Zoltán, Koltai-Tóth Árpád és Réti Zoltán.

A produkciót most is vastapssal jutalmazta a közönség és a fellépő együttesek. A Dalárdát elkísérte a feleségek egy kis csoportja.

A hagyományosan vidám, jól szervezett rendezvényen nem maradhatott el az együttesek közös éneklése, melyet a Marcali Bajtársi Dalárda művészeti vezetője Dr. Mágenheimné Tóth Ildikó vezényelt le.

A Somogyvámosi felvételeket Misák Zsolt a Zalaapátiakat Kőrösiné Emike készítette